Kvinnlig taxichaufför i Paris



En kvinnlig taxiförare i paris kliver in i hennes "hanson cab". Visst ser man stolthet i hennes blick?

Enklare trängselskatt med månadsbetalning


image16

 

Tack. Äntligen ett förslag som gör livet enklare för många taxiåkare. "Det ska bli enklare att betala in trängselavgiften. Från och med den 1 juli nästa år inför regeringen en ny faktureringsmodell där bilisterna betalar en gång i månaden." Tänk så många gånger man springer in på 7eleven och betalar samtidigt som man parkerat taxin mitt i vägen och blockerar. Enklare pappersarbete blir det också. Men först från nästa sommar, tills dess varsågod och ha ett helvete! Läs mer
Missförstå mig inte, jag är inte glad att betala tusentals kronor extra skatt (jag tycker som många att taxi ska vara undantag), men nu när man måste betala så är det skönt med enklare hantering.
Det hela påminner mig om en gammal lustig story från Persian:
Det var en kung i Persian som skulle testa folkets tålamod och gränsen för folkprotest. Han fördubblade skatten varje månad och folk betalade tyst och lydig. Kungens rådgivare sa - Nu när folk är så lydiga, sätt på dem! när de betalar skatten. Jag tror där är gränsen för hur mycket folk tål.
Så blev det. Långa köer bildades för att betala skatt och bli påsatt! Kungen märkte att missnöjen började stiga bland folk och röster hördes. Där hade rådgivaren rätt, tänkte kungen. Folk är stolta och vill inte bli påsatt.
En representant från folket kom fram till slottet och framförde folkets krav för kungen : " Anställ fler folk som kan sätta på oss snabbare, det är alldeles för långa köer och tiden är viktig vet jag"

Samma sak med trängselskatt och betalningsalternativ va?

 


Taxibokning på nätet ökar kraftigt


image15

 

Efter hård marknadsföring av stora taxibolag som Taxi Stockholm och Kurir har antalet bokningar på nätet ökat. Nya användare bokar taxi på Internet i stället för telefon. Från Göteborg kommer likadana rapport.
Men är detta satsning för kundernas behov eller taxibolag vill kapa kostnader genom att sparka växelpersonal? Kommer Internet att ta över förarnas jobb också i framtiden? Vill verkligen kunderna prata och skriva till dator istället för människor?


Kvinnotaxi i Teheran

Iransk regering gör allt för att separera män och kvinnor i samhället ! Speciellt kollektiv trafiken är drabbad. Bussar har separata avdelningar för kvinnor ofta längst bak i bussen. Nyligen startades ett taxibolag som blev känd och uppskattad av kunderna. Bolaget heter kvinnotaxi och förare liksom kunderna är kvinnor. Konceptet ska till export i arabländerna!
Här ett ett videoklipp om bolaget och ett bra reportage.
Kan detta fungera i Europa?


TaxiKurir etablerar i Södertälje

Vi (Taxikurir) har fått mycket färdtjänst i Södertälje. Man kommer att skapa "Kurir Södertälje" med hjälp av Botkyrka taxi. Hur mycket körningar kommer till "Kurir stockholm" är inte klart. här är pressmeddelandet

Att köra med moms

" man kunde köra med moms. På 30 och 50-väg fick man köra 20 kilometer för fort, på 70, 90 och 110 steg momsen till 30. Man torskade visserligen när man körde med moms också, men det kostade bara böter. Se det som en trängselavgift " Uttdrag ur boken Livstid av Lisa Marklund
Kör Lisa taxi eller?

Nya taxibilar förvunna i Malmö- hittades i tre länder

Har ni hört det? Fares taxi i Malmö anmälde i somras att 23 nya taxibilar är försvunna och sluttade betala av till bilfirmorna. Nu meddelar polisen att med hjälp av Internet hittat bilarna i Tyskland , Belgien och Slovenien ( annonserades till försäljning) och taxibolagens chef är misstänkt för brott. läs hela storyn här

Det är klart att bilfirman blir försiktiga mot taxi åkerierna. För en vecka sedan var jag på Svenska bil i Kungens kurva för att ta ut en ny Opel. Blev förvånad när GM finans inte ville finansiera min nya taxi bil Det blev klart att GM har stora problem att driva in avbetalningar från taxibolag och vill inte ta in mer trots att jag är en gammal kund utan prick! Nordea löste det hela. Har GM och andra finansbolag rätt att nobba kunder på grund av några skumma affärer?


Lyssnar på ljudbok i taxin

image14

 

Många har upptänkt den. Den magiska ljudboken. Böcker i CD format upplästa av proffs för din njutning. Fungerar bäst i bilen när man står still på taxistation eller har pauser. Lyssnar nu på ?Fyren? i taxin. En engelsk deckare om mord på en fyr i en liten ö. Boken har börjat tråkig men jag har inte ens lyssnat på första skivan (det finns tretton , herregud). Ljudböcker är ganska dyra ännu men man kan låna dem från biblioteket. Har ni några bra tips för böcker som kan funka i taxi?

PS: De som inte kör taxi tänker nu : har ni inget jobb på dagarna? hehe.. Svaret är: ju, men vi har ganska mycket väntetider mellan körningar.


TAXIidag nummer 6/oktober 2007

image13

Nytt nummer av tidningen kom med post igår. Som vanligt intressant läsning och en hel del reklam för Svenska Taxiförbundet.

Bästa reportaget är Kjells eget taximuseum .Han har aldrig kört taxi men i sitt hus i Södersätra, Dalarna, har han de senaste tio åren samlat på sig mängder med taxiprylar . Bland annat har han 2500 bilder i samlingen. Mycket märklig och intressant person.

Det finns test reportage om nya Volvo V70 som kan bli nästa stora taxi modell och en bra artikel om olika bränsle alternativ för miljöbilar i tidningen.

Förresten har journalisten Alexandra Pascalido skrivit en bok om sina möten med 23 taxiförare över hela världen (om du har missat det). Boken heter just TAXI. Det finns en intervju med henne i tidningen också. Jag har inte läst den än men ska beställa boken.

 


Ska politiker åka taxi eller inte?

Nu kommer dagliga rapportering om politiker som åker taxi för skattepengar. Senast Cecilia Wikström (fp) som några  gg åkt taxi till Uppsala. Vad ska de göra? köra bil?
Varför så mycket fokus på taxi åkandet i media? Varför inte deras krogbesök eller hotell vistelse eller dubbelboende kostnad eller flyget eller andra slöseri med skattepengar. Man ser inte en rubrik som : " Politiker åt på krog för tusen kronor Samma mat kunde hon laga hemma för hundra spänn!" eller " politiker övernattade på hotell för tusentals kronor föra året när han kunde sova hos kompisar grattis"
Är det så lyx att åka taxi? Själv åker jag taxi i mitt jobb mer än Cecilia!!



Taxi 020 promille har gjort det igen

 

Vad är fel på chaufförer på taxi 020. En förare som kör funktionshindrade barn till skolan misstänks nu för rattfylleri. Förarens analysprov visade ett värde på över 0,2 promille när ungefär 30 skolskjutsar kontrollerades på onsdagsmorgonen.Läs mer
Som så många gånger för är det en 020 förare inblandad den här gånger i Solna-bergshamra. Kan de inte låta bli att dricka innan körpasset? Är det inte självklart ? Vad är fel på bolaget taxi 020? Varför alla rattfyllo kommer från 020 och inte Kurir eller taxi Stockholm? Man börjar kalla bolaget för 020 promille. Vilket reklam för företaget....


Skatteverkets metoder mot taxiåkarna

Sydsvenskan i en artikel om taxirazzia ( jo, det finns nämligen ett sånt ord numera) i Malmö avslöjar skatteverkets metoder mot åkare :
"Med hjälp av uppgifter från företagarnas bank, från bensinbolag, bilverkstäder och besiktningsprotokoll har Skatteverket gjort en uppskattning av hur långt taxibilarna har gått under inkomståret. Utifrån den uppskattningen har intäkter och skatt beräknats."
Kan man göra så? Deras arbetssätt börjar likna maffias ju och häxjakten mot taxi fortsätter .....

 


Ligger hemma och är sjuk


image10

 

Det har varit tre jobbiga dagar med influensa hemma hos mig. Är snorig och hängig. Bihåleinflammation ni vet.Tack Maud Olofsson för löftena om enklare liv för småföretagare. Det har get mig NOLL...


Taxi Stockholm slutar köra färdtjänst

1- Taxi Stockholm kommer från och med nästa år inte köra för färdtjänsten. Det är följden av en ny upphandling från Stockholms läns landsting. Taxi Stockholm har kört för färdtjänsten de senaste 40 åren och Hans Nyström, som är tillförordnad vd på Taxi Stockholm, är besviken. Läs mer här

Jag frågade några på förare taxi Stockholm och de sa att man skiter i färdtjänst, den ger inga pengar och gamla kunder är så besvärliga och luktar!! Är det attityden eller priset som är orsaken av förlusten?

2- Idag var "Kanelbulledagen" !! Det är den löjligaste dagen jag hört. ska man gå på allt ? Vad är en kanelbulledag? Kom igen och skärp er. Ser många taxi förare som tryckte i sig några bullar extra idag ( i och för sig de gör det varje dag!!) Fråga bara 7 eleven butiken på centralplan i Stockholm om vad taxi folk stoppar i sig. skärpning....

Ett paket förslag till 7 eleven för taxi: kaffe + bulle+ cigarett+ trängselskatt för bara 100 spänn!!!



Försöker skriva igen!!

Jag vet. Har inte varit aktiv länge nu. Det blev strull med sidan efter semester och jag kunde inte logga in.
Har ni tapat bort lösenord till din sida på nättet och samtidigt bytt e-mail så att gamla addressen inte funkar?  Gör det  först och försök få tillbaka  löenordet  så  ska ni vet, Det är omöjligt!!
 Nu är det ok med sidan och jag kommer att uppdatera sidan oftare.

tack

RSS 2.0