Noll minuter tomgångskörning

Visst är det irriterande och onödigt att låta bilen köra på tomgång.I Sundsvall ska vara förbud mot tomgångkörning för taxibilar i stenstan.
mer än 20 år har Taxi Sundsvall haft sin central nere på torget i centrala Sundsvall. Och åtskilliga har kommentarerna varit om taxibilar som stått och spridit avgaser på tomgång.

-Därför har vi tagit beslut om att från och med den här månaden år det noll minuter tomgång i Stenstan som gäller för våra bilar, och Taxi Kurir har tagit motsvarande beslut, säger Stefan Alm till SR

OK,visst ska man stänga av bilen när man står still men Noll minut tomkörning är omöjligt enligt fysikens lagar man måste hinna vrida nyckeln. Det blir roligt med poliser som har stoppur och kontrollerar tomgångstider i Sundsvall. Allt är mer än noll.(varför inte Stockholms Central)


Boken "Taxi" i radio

image33

Jag har skrrivit om boken flera gånger förut. Nu kommer den i radioversion regissterat av förfatarinan själv, Alexandra Pascalidow.
Hon skriver i sin blogg:
-Min fjärde bok Taxi som vi spelade in med Sveriges bästa skådisar och som jag fick äran att regissera är nu klar för sändning. Förmodligen ska den sändas i två kanaler i SR men P4 börjar redan den 20 februari 9.30.
Det sägs att Michael Nyqvist, Samuel Fröler, Richard Wolff, David Dencik, Andreas Wilson, Daniel Bejarano, Hassan Brijany, Özz Nujen, Lamine Dieng är med och spelar.
Det låter ju bra det här. Jag kommer att lyssna.

Bra gjort av kollegorna i Frankrike

Franska regeringen backar nu från förslaget om avreglering i taxinäringen. Två strejker var allt som behövdes.
Det Skulle bli lättare att ge sig in i taxibranschen så att Frankrike skulle få fler taxibilar. Paris, exempelvis, har i dag färre taxibilar än på 20-talet. Då fanns det 25.000 bilar, i dag bara 15.000, ett resultat av en reglering som infördes under 30-talskrisen för att höja priserna och skydda branschen.
I hela Frankrike finns det omkring 50 000 taxibilar. Kommissionen räknar med att utbudet skulle öka till 60 000 bilar om dess förslag genomförs.Läs mer
Erfarenhet från länder som avreglerat taxin (som Sverige) visar att det blir kaos och överetablering. Det skulle vara bättre med färre bilar och ordning tex i Stockholm Varför är folk duktigare med att strejka i Frankrike?


Checklista för nybörjare!!

Inom flygbranschen är det självklart med en checklista som gås igenom före avfärd. Lika självklart ska det vara för taxichauffören att gå igenom sin lista innan dagens pass börjar. Checklistan för egenkontroll, som är initierad av Vägverket Väst och Svenska Taxiförbudet, ska nu prövas. Taxi Göteborg är först ut i provprojektet. Läs mer här

Jag har inte sett VV s checklista men har engen lista som jag kollar inna dagens pass:
1-Värm kaffe
2- Mina favorit CD skivor
3-Växel pengar
4-minst halvfull tank
5-Serveter (gissa för vad)

Sedan bara tutta och köra.

Dagens länk: Är detta en bra ide?

RSS 2.0