Snökaos i Stockholm

Nu när man trode att våren är här,snön lägger sig över Stockholm.Det var minus 10 grader imorse och taxin var kall som isbjörns rövhål när jag började passet. Det blev kaos i trafiken (Stockholmarna lär sig aldrig köra bil i vintervälag)
Jag som ställde ut utemöblerna och trode att jag kunde använda dem.

image36

Kurirs logo och namn inskränks av några fritaxi

Taxi Kurir i Stockholm (och andra städer) har problem med att några fribilar använder namn eller logotyper som är lik kurirs. Många kunder som har haft svårt att skilja dessa på nätter har klagat och trot att de hade åkt med oss.
Själv har jag sett namn som Taxikupers på taklampan och några logotyper som liknar kurirs.
För att stoppa detta behöver jag bilder på dessa bilar.Jag kommer att skicka dem vidare till kurir så att de kan anmälla.
Använd kameran och ta bilder.Ni hittar min mail adress här på hemsidan.

Persiska nyår


Imorgon är det vårdagsjämning och då börjar det nya året enligt persiska kalander.
Noorooz är den viktigaste iranska högtiden och festligheterna pågår i cirka 18 dagar. Festen börjar tisdagen före nyårsdagen med eldfesten chaharshamba souri då man sjunger till elden och ber om dess värme och färg samtidigt som man hoppar över den. Det nya året infaller oftast den 20:e eller 21:e mars (som överensstämmer med den första Farvardin i den Persiska kalendern).Det blir år 1387 i Iran.
Läs mer om Norooz (ny dag)

Så: GOTT NYTT ÅR 1387 till er alla

Nya helgdagar och nya dåliga dagar för taxi

Detta år har verkligen börjat dåligt för taxi.Det känns som det är helger hela tiden och det är dåligt med jobb i Stockholm.Efter nyårshelger blev det sportlov och nu påsk.Det är kämpigt på gatorna för att ha en bra kassa vid passets slut.
Nog med klagandet.Läs denna roliga !! nyhet: Taxi var full med kat - man gripen
Först trode jag att man hade katt i taxin och det är felstavat men tydligen inte.Han försökte smugla in 120 kg knark från Danmark!!

Kat

Kat är ett centralstimulerande medel som kommer från katplantan. Plantan innehåller de rusframkallande ämnena katin och katinon. Stjälkar och blad tuggas, drick som te eller röks. Skador som missbruk kan ge upphov till är bland annat paranoia, depressioner, motorikproblem och hjärtproblem.
Källa: Tullverket
Man lär sig nya saker hela tiden....

Jag fick tillbaka min blogg!!

Det var en felstavning i mailadressen som blev orsaken att jag inte kunde logga in på min blogg (plus att min data kraschade för en månad sedan). Nu är jag tillbaka och kan skriva igen.Tack Roland på blogg.se.
Under tiden har bränslepriserna fortsatt stiga och dieseln kostar nu över 13 kr litern.Hur ska vi taxiägare klara oss i längden? Det var inte länge sedan som dieseln kostade runt 8 kr/liter.Det är mycket skillnad för en taxi.Räkna själv som matteläxa.

RSS 2.0