Nu är det klart:Taxi Kurir och taxi 020 har samma ägare

Fågelviksgrupen som bla äger taxi Kurir köpt upp taxi 020 och äffaren är klar.Jag har skrivit om detta förut .Men vad händer nu?
Som jag har hört,varumärket 020 kommer att finnas kvar men vi kommer såklart inte att konkurrera med varandra.Man börjar först med gemensamt förarutbildning och taxorna kommer att vara detsamma.
På sikt kommer att ett bolag finnas,tror jag.Gissa vilket.

Kan man tanka Etanol med rent samvete?

Nu kommer fler och fler rapporter om Etanol som en fara istället för miljövän:

1-Utredning visar att etanolbilar vid kallstart släpper ut högre halter av polycykliska aromatiska kolväten, PAH, än bensinbilar.Också utsläppen av aldehyder är högre, vid alla testade förhållanden, skriver NYTEKNIK.

2- Matpriskrisen sveper över världen ? likt en hunger-­tsunami, varnar FN:s mat­program. Det är biobränslets fel, säger kritikerna.Läs mer

3-Svensk etanol ska börja produceras i Ghana. Sockerrörsodlingen till etanolen riskerar ta plats från andra grödor, något som drabbar de fattiga. Hela raporten här

4-TV4s kalla fakta visar reportage om usla arbetsförhålladet vid sockerrör odling i Brasilian. TV4.se

5-Katastrofal ekonomi för etanoldrivna taxi jämförd med dieselbilar.Läs det här ,intressant.

Och vad gör jag?går och köper en etanoldriven SAAB!!! Trode jag gör nytta för förlusten....

Slutsnackat i mobilen kompiz

Vägverket föreslår att det ska bli förbjudet att använda handhållen mobiltelefon när man kör bil.Man tar däremot sista roliga när man kör taxi,alltså snacka skit med kompizar.

Vägverket vill att man ska kunna bötfällas om man pratar medans man kör. De har däremot inte föreslagit några bötesbelopp.En månadslön kanske?

Många länder i Europa har infört förbud redan, till exempel Danmark, Norge och Finland.Men det betyder inte att folk kör bättre där eller?

Läs mer här

Jag tror att farligare än moilen är GPS n som är så poppulär nu.Titta framåt kompis.

Bisarr händelse i Blekinge

En kund ringer och beställer taxi på kvällen.När taxin kommer ser föraren att det är två killar som en av dem ligger på trottoaren.Han tror de är fulla och kör iväg utan att fråga(Det skulle ja ha gjort med).Mamman till killen ringer till Kurir och skriker att killen har epileptiskt anfall och inte full,telefonisten slänger på luren för att hon var för arg och skrek(det skulle jag inte ha gjort).Detta blir en tidningsartikel och debatt i Blekinge.Läs här
Läsarnas kommentarer är roligare än artikeln:

-Inte fulla ???
Jag har sett taxiKurir ta fulla människor HUR många gånger som helst !! tex fredag och lördags kvällar. Har själv åkt berusad med dem... J***A skitsnack !!   

men vanlig person ser ju om en person är full eller har ett anfall.. Dålig ursäkt av taxi chauffören,han/hon kunde ju ha pratat med assistenten.. Tycker det är dags att alla taxi företag bjuder in olika föreningar så att dom lär sig att hantera olika sjukdomar.. Finns inget sådant i utbildningen och det är dåligt!! Har själv sett att fulla personer får åka taxi,denna chauffören borde be killen om ursäkt!!

   

Bra gjort! vilka idioter, det var sista gången jag åkte taxi med erat bolag och det ska jag föra vidare!
//förre detta kund

   

Danska bussar ersätter tunnelbana i Stockholm

Linje 18 (Farsta linjen) är stängd pga reperation.Bussar ersätter,Danska bussar!!



Minst tiotal bussar med danska registeringskyltar och danska budskap kör mellan Farsta och Gulmarsplan.Hur har de kommit hit? Är det miljövänligt att frakta bussar ända från Danmark till Stockholm? Har de överskott på bussar i Köpenhamn?
Bussarna är snyggare färgad och med bra budskapstexter jämfört med Svenska bussar med rekalm av maffia företag som köper fakturor.

Härliga gamla maniskor

Vi tror inte att gamla maniskor fattar nåt,de är från annan tid och annat planet,eller hur? Men två kunder öppnade mina ögon idag:
Kund1: Gammal man runt 85 år: Han åkte färdtjänst med mig från Täby till stan.Börjar som vanligt prata om vädret och han säger: Jag är inte van vid kyla trots att jag är svensk(kan man bli van?).Så brättar han att han har varit utomlands hela sitt yrkesliv och 27 år som VOLVOs produktionschef i flera länder.Imponerande kunskap om industri och olika länders kultur hade han.Vem trode en gammal man med skrynkliga kläder kunde så mycket?
Kund 2: Man runt 93 år gammal: åker färdtjänst till Hässelby och på vägen berättar han med mycket glädje att han ska träffa sin nya flickvän idag!! Hon är ung,83 år gammal och heter Vilma säger han.Så underbart resa blev det med gubbe med livsglädje.Min fru låter inte mig ha flickvän trots att jag är bara 37 år gammal! så orättvis.
Nu till grövsta Aprilskämtet jag hörde idag:
-En kollega ringer till Kurirs förrarlinje och säger till tjejen som svarar:
-Hej ,jag är bil nr: ....
- Hej
-Hörredu,Jag plockde en riktig gammal gubbe från Centralen och körde honom till Farsta.Jag tror han är död! Han svarar inte och är kall,vad ska jag göra
-oj,Har du honom i bilen?
-Ja,och det står 200 spänn på taxametern,vem fan ska betala mig om han död?
-Vad fan,Han är död och du tjatar om 200 spänn?
-Jag har 6 barn och försörjer en stor familj vet du
-Vi måste ringa polis och ambulans nu,du får betalt sen.Var är du exakt?
-April april
-Hörruuuuuu,det var som fan inte roligt.Jag kommer att anmäla dig till Mackis(åkerichef på Kurir)
-klick......


RSS 2.0