Sjukt men sant

Ett gäng som rånat och misshandlat en taxichaufför i Rinkeby centrum natten till fredagen stal en annan taxi och körde in den i en vårdcentral. Läs mer

Taxi 020 får Solna stads första miljöpris

Taxi 020 får Solna stads miljöpris. Solna är den kommun som har mest verksamhet utlagd på entreprenad. Mot bakgrund av detta delas miljöpriset ut till en av staden anlitad entreprenör som har genomfört betydelsefulla insatser inom miljöområdet. Priset, som i år delas ut för första gången, går till Taxi 020. Läs mer


Vilken bil är bäst för taxi?

Jag har ägd och kört många taxibilar och vet att frågan blir aldrig för gammal.
När bilarnas inköpspris närmar sig varandra blir service, tryghet och driftkostnader mer och mer viktiga när man köper nya taxibilar.
Nu till frågan: vilken bilmoddel är mest lämpad för taxi? Volvo v70? Mercedes? SAAB? vad har ni för erfarenheter av olika bilar? Det blir rolig och värdefull om man kunde rösta på och kora bästa bilen. skicka mail eller kommentarer så får vi se vad det blir av det hela.
Jag tycker att Volvo V70 disiel är fortfarande bäst ( har haft SAAB 95 biopower också men den är för i drift för att komma in i listan för mig) , vad tycker du?

Mesta miljösyndarna på fyra hjul rullar i Danderyd

image8

Var i landet köps de mest miljöpåverkande bilarna? Svar: i Danderyd norr om Stockholm. skriver DN

Trenden är tydlig: Ju mer pengar man har desto mer skiter man på miljön!

Dålig dag på jobbet

Idag hade jag en sådan dag som man vill glömma fort. Det började tidigt på morgonen:
Jag kör två slingor med skolbarn med sammanlagd 6 barn , idag var tre av dem sjuka och det tog jävla lång tid för att hämta och lämna andra friska barn. Sedan dog min taxameter. Taxi kurir använder som många andra taxibolag systemet Frogne. Datan hängde sig totalt och jag kunde inte göra nåt.Logga in, logga ut, ta kunder osv var omöligt. Det var frusterande då det var rusningstid på morgonen och massa kunder ville åka taxi och jag stod parkerad och brottade med taxametern som en idiot! Att fråga andra chuafförer var inte till stort hjälp heller. Alla taxi förrare jobbade typ på IBM innan de började köra, dra ut kabel , stopa in finger , ta bort bilbatteri , öppna svarta lådan !! och så så
Äntligen fick jag liv på taxametern men då var rusningen slut och massa taxibilar stod utan kund överallt !!
Ämtligen hamnade jag på Arlanda och trodde att turen hade vänt men icke.
Efter lång äntetid fick jag en kund som ville åka till Märsta ,typ kortaste resa man kan få från Arlanda. Från Märsta fick jag en färdtjänst från datan. Adressen var in i helvete långt in i skogen någonstans i sigtuna och det tog en halv timme att hitta stugan. Där stod två gulliga äldre par som hade packat många väskor och blev glada när jag kom.
- Det blir en lång resa , sa gubben. Va? det stod på min display att de skulle till Sollentuna. - Sollentuna är inte så långt , sa jag.
- Nej , vi ska åka till finnspång sa farbrorn .  Var fan ligger Finnspång tänkte jag och det visade sig att det ligger nära Norrköping alltså 22 mil långt. Efter samtal med Växeln ( tack växeln för ingenting) fick jag lämna paret kvar för att dem hade inte ringt till rätt riksfärdtjänst. - De får åka till Stockholms gräns och sedan betala kontant resten sa flickan på växeln. Skitsnack, hade de två stackarna pengar hade de inte väntat typ två dagar på Färdtjänsten.
Resultatet: jag fick ingemn körning och de fick ingen taxi, tack för det.
Det var droppen tänkte jag och stängde av taxametern. Som tur var spelar vi fotboll på tisdagar med kollegor och kompisar så jag fick sparka av min vrede.

Har du haft en sån keff dag?

Majoriteten taxiförare underkänns

Bara 69 av de 190 förare som testats för att få taxiförarlegitimation under provets första månad har godkänts, visar färska siffror. läs mer
Det är nya testet hos VV som ställer till för nya chaufförer.-Jag har skrivit om nya testet förrut så läs den inan du gör testet.

Och så här kan gå när man åker taxi utomlands , klaga inte mycket på svenska taxi chaufförer

RSS 2.0