Från knäoperation till bilmarknad

Jag har gjort korsbandsoperation nyligen(har jag sagt det förr?).Det var i höstas som mitt korsband gick av i en fotbollsmatch(inomhus med kompisar).Efter flera månader av undersökningar och väntan på operation,fick jag en en tid hos en privat ortopedisk klinik i Stockholm.Dr Valdebäck som sägs vara tre kronors läkare ,opererade mig strax efter nyår.Det har gått bra,tror jag.Under tiden med sjukskrivning avrustade jag en taxibil ,en Saab 95 ethanol,och försöker sälja på marknaden.Bilen är jättefin 2007 modell och har gått 21000 mil.
Men jag har bara fått skambud på den.Finanskris säger köparna! Nu tänker jag varför är alltid kris med dålig marknad när man ska sälja men det är het marknad med stigande priser när man ska köpa?
PS:Majla mig om ni vill köpa en bra bil till en bra pris. [email protected]

Taxi i Teheran!

Har varit i mitt hemland ,Iran, under julen och när jag kom tillbaka till Stkhlm opererade jag mitt onda kän,nytt korsband på plats.så ni vet varför jag var borta så länge från bloggandet.
Börjar inlägget i Teheran(vet ej varför kallasTehran ,som alla i hela världen kallar staden,Teheran på svenska):
Mycket trevligt att träffa släkt och vänner,ny flgplats har invigts sen sist jag var där.Nya flgplatsen ligger 5-6 mil söder om Tehran(jag väljer kalla mitt hemstad som den är).Många mil längre resa till flygplatsen (den heter Imam Khomeyni Airport!!)jämfört med gamla Mehrabad ariport som ligger numera mitt i city!.Men jag upplevde nya flygplatsen mycket bättre,större och snabbare bagage och tull service.Dålig kommunikation till stan ,inget tåg och inga bussar(jag såg inga iaf).Många gula taxi bilar stod i kö i väntan på kund.Taxi bilarna var nya och moderna och de var speciella Airporttaxi!!.Runt 150 spänn till stan kostar taxi och man ska vända tom och vänta timmar igen på sin tur på flygplatsen ,ingen bra affär säger en taxiförare till mig och jag kan bara hålla med.
Taxinärringen i Tehran genomgår en avreglering som här hemma och många nya fräscha företag startats,bland dem kvinnotaxi!.Jag skulle aldrig köra taxi i Tehran däremot.Anledningen är trafiken,som står still nästan alltid och luften som är så smutsig att det är svårt att andas ibland.
Jag kan skriva en bok om lägget där men den här är ju en blogg,så jag tror jag är nöjd.
Hemma med nytt korsband och två veckor i sjuksängen ,börjar vardagen igen.Kolla detta: fusk i taxibranschen .
Varför kollar dem inte andra jobb,tex bygg eller restaurang eller varför inte riksdagen(jag tror att de största fuskarna är där).

RSS 2.0