Noll minuter tomgångskörning

Visst är det irriterande och onödigt att låta bilen köra på tomgång.I Sundsvall ska vara förbud mot tomgångkörning för taxibilar i stenstan.
mer än 20 år har Taxi Sundsvall haft sin central nere på torget i centrala Sundsvall. Och åtskilliga har kommentarerna varit om taxibilar som stått och spridit avgaser på tomgång.

-Därför har vi tagit beslut om att från och med den här månaden år det noll minuter tomgång i Stenstan som gäller för våra bilar, och Taxi Kurir har tagit motsvarande beslut, säger Stefan Alm till SR

OK,visst ska man stänga av bilen när man står still men Noll minut tomkörning är omöjligt enligt fysikens lagar man måste hinna vrida nyckeln. Det blir roligt med poliser som har stoppur och kontrollerar tomgångstider i Sundsvall. Allt är mer än noll.(varför inte Stockholms Central)


Kommentarer
Postat av: Peter Olsson

Ja, vad säger man....

Ytterligare en Bror Duktig som vill sticka ut näsan i miljöns namn...
Det är ju, precis vad som antydes, omöjligt att efterleva denna bestämmelse och dessutom, när man går in på någon kontroll så väntar man naturligtvis med att stänga av motorn tills det är helt uppenbart att man inte har ett nytt uppdrag inom skälig tid...
Likaledes, inte stänger man väl av
motorn när man skall ta betalt av kund...
Realistiska regler, tack!!!

2008-05-07 @ 22:48:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0